אודות

מתחם המוזיאון

הבניין ע"ש שמואל והרטה עמיר

ארבעים שנה אחרי תחרות האדריכלים שקדמה לבניית משכנו הנוכחי של מוזיאון תל אביב לאמנות, הכריז המוזיאון על תחרות לתכנון בניין חדש נוסף, זהה בשטחו לבניין הקיים (19,000 מ"ר). תרומתם של הרטה ופול עמיר מלוס אנגלס אפשרה את עריכתה של תחרות בינלאומית פתוחה לתכנון הבניין החדש.
דרך ארוכה עשה מודל "הרדיאטור" האופקי של פרסטון סקוט כהן מאז שהוצג לחבר השופטים בתחרות. תצורת המודל היוותה פרשנות למחקר האתר הטרפזי השוכן בתוככי מתחם התרבות של תל אביב. כהן יצר אובייקט אשר מורכב ממערך של חללים המייצרים התרחשות. המרחב האדריכלי מייצר לינאריות ורב שכבתיות בו בזמן. החלל הדינמי מתאפיין בצירי תנועה המובילים את הצופה לאולמות תצוגה מלבניים. "מפל האור" מנקז את הממד האנכי של הבניין, מספק אוריינטציה למבקר, מאחד סביבו את כל החללים ומחדיר אור עד למפלס התחתון של המבנה. מעטפת הבניין, משטח המשכי "מתקפל" בזוויות משתנות, מהווה סטרוקטורה ואורנמנט דינמי. המעטפת מורכבת מ-430 פנלים של בטון מלוטש שנוצרו בתוך האתר.
פרופ' פרסטון סקוט כהן, אדריכל הבניין, מכהן כראש המחלקה לאדריכלות באוניברסיטת הארוורד. משרדו עוסק בבניה פרטית וציבורית.

 

וידאו מפינג

למידע נוסף:

pscohen.com/tama.html


 

סגירה